2018.06.19., kedd
Gyárfás napja

Hirdetések

1,2 milliárd forintot nyert el kutatás-fejlesztésre a Knorr-Bremse

2017. szeptember 04. | Forrás: MTI
A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. 1,26 milliárd forint támogatást nyert el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból kutatás-fejlesztési tevékenységéhez, amelynek keretében magyar mérnökök fejlesztenek autonóm járműfunkciókhoz szükséges technológiákat.

 A támogatás segítségével induló kutatás-fejlesztési projekt választ keres a közúti fuvarozás legfontosabb kihívásaira, mint a piacok globalizációja, a forgalomsűrűség és a baleseti kockázatok növekedése, illetve a gépjárművezető-hiány. A fejlesztésbe mintegy 100 mérnököt és kutatót vonnak be.
    A projekt egy korábbi, szintén az NKFI Alapból finanszírozott pályázat eredményeire épül, amelynek során a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. - konzorciumi tagként együttműködve az MTA-SZTAKI és BME kutatóival - önálló manőverezésre alkalmas tehergépjárművet fejlesztett ki.
    A Knorr-Bremse 1995 óta végez kutatás-fejlesztési tevékenységet Budapesten és Kecskeméten, Magyarországon a multinacionális vállalatok között elsőként hozott létre k+f központot.
    A Knorr-Bremse vállalatcsoport kötött pályás járművekhez és haszongépjárművekhez gyárt fékrendszereket, forgalma 2016-ban megközelítette az 5,5 milliárd eurót. Több mint 30 országban csaknem 25 ezer munkavállalót foglalkoztat.

címkék |
2017. szeptember 04. | Forrás: MTI
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

Hirdetés