2019.12.10., kedd
Judit napja

Hirdetések

A magyarok háromnegyede szerint előnyös, hogy EU-tagok vagyunk

2019. május 06. | Forrás: 24.hu
A magyarok több mint háromnegyede előnyösnek tartja hazánk európai uniós tagságát - ez olvasható ki a Závecz Research friss kutatásából, amelyet a 24.hu megbízásából készítettek.A kutatás szerint még a megkérdezett Fidesz-szavazók 73 százaléka is nagyon előnyösnek tartja, hogy Magyarország EU-tag. Az ellenzéki szavazók 88 százaléka gondolja ezt így.

A felmérés szerint az uniós tagság miatt az 50-59 éves korosztály a legkevésbé lelkes. Köztük olyanok is akadnak (24 százaléknyian vannak), akik szerint a tagság inkább hátrányokkal jár.

A Závecz Research arra is kérte a megkérdezettek, hogy egy ötös skálán értékeljék, mennyire teljesültek a csatlakozással kapcsolatos várakozásaik. Ennél a kérdésnél a Fidesz-szavazók és az ellenzékiek átlagos osztályzata is 3,2 volt, vagyis úgy tűnik, hogy itt nincs jelentősége a párthovatartozásnak. A csatlakozás óta elért eredményekkel a legkevésbé az általános iskolai végzettséggel vagy azzal sem rendelkezők, illetve a községben élők voltak elégedettek, míg leginkább a legfiatalabbak.

A felmérés arra is rákérdezett, újra az uniós csatlakozásra szavaznának-e a magyarok. Erre a kérdésre 69 százalék válaszolt igennel, 19 százalék nemmel, és mindössze 7 százalék mondta azt, hogy nem menne el voksolni. 
 

címkék |
2019. május 06. | Forrás: 24.hu
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

Hirdetés